fbpx
Wij staan vandaag tot 17:30 uur voor u klaar!

Het belang van afbeeldingen optimaliseren

Voor uw website

Het is belangrijk dat uw website snel laadt wanneer deze geopend wordt. Het snel inladen van een website zorgt ervoor dat er meer bezoekers op de website komen en blijven. Wanneer een website meer dan 3 seconden duurt om te laden haakt al 40% van de bezoekers af. Ook is een snellere website beter vindbaar door zoekmachines zoals Google. Een ander voordeel is dat de conversies van uw website kunnen toenemen wanneer deze sneller is in het gebruik.

Afbeeldingen
Grote afbeeldingen zorgen er vaak voor dat een website langzamer inlaadt dan gewenst. Afbeeldingen van een groter formaat en een hogere kwaliteit zorgen voor een webpagina die langer nodig heeft om in te laden, een website met afbeeldingen van lage kwaliteit laadt sneller, maar is minder aantrekkelijk.

afbeeldingen optimaliseren

Bij een te grote afbeelding wordt er veel opslagruimte gebruikt maar gaat een groot deel van de afbeelding gaat verloren doordat de afbeelding groter is dan het scherm. Het gebruiken van afbeeldingen in het juiste formaat zorgt ervoor dat er minder opslagruimte nodig is terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

afebeelding optimaliseren 2

Het comprimeren van afbeeldingen zorgt er ook voor dat er minder opslaggeheugen voor een afbeelding nodig is terwijl de kwaliteit van de afbeelding gelijk blijft. Voor het comprimeren van afbeeldingen zijn er verschillende tools die dit doen zoals tinypng.com en compressjpeg.com.

Resultaten
De data van een website bestaat vaak voor meer dan 60% uit afbeeldingen, wanneer deze sneller laden wordt de gehele website aanzienlijk sneller. Hierdoor haken er minder mensen af, worden meer pagina’s van de website bezocht en komen meer mensen terug naar uw website. Ook kan dit zorgen voor een stijging in conversies.

Kortom
Optimaliseer uw afbeeldingen en haal het meeste uit uw website. Hierbij helpt Libelnet u graag.