Wij staan morgen vanaf 09:00 uur weer voor u klaar.

Blog

Bekijk onze blogposts
24 september 2019

Vorig jaar heeft Glasvezel Buitenaf een campagne gehouden voor de aanleg van glasvezel in het Buitenaf in Noordwest Limburg. De doelstelling (50%) is behaald en momenteel is de aanleg van glasvezel in volle gang.

Kleine kernen zijn aan de beurt
Glasvezel Buitenaf wil ook de kleine kernen in Noordwest Limburg gaan voorzien van glasvezel. In gemeente Peel & Maas krijgen de kernen van Grashoek, Koningslust, Egchel en Kessel-Eik de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. Voor de werkelijke aanleg van glasvezel moet vóór 28 oktober 2019 35% van de inwoners zich hebben aangemeld.

Libelnet & glasvezel
Net zoals vorig jaar is Libelnet ambassadeur van deze campagne. Libelnet geeft onafhankelijk advies over de 4 te kiezen providers en beantwoordt de vragen die de inwoners hebben over glasvezel. Tevens zal Libelnet inschrijfavonden organiseren voor de kernen van Grashoek, Koningslust, Egchel en Kessel-Eik. Op deze avond kunt u terecht voor informatie en wordt u geholpen om de inschrijving compleet te maken.

Juiste provider kiezen
Om inwoners juist te kunnen adviseren is een kort vragenformulier ontwikkeld. Hierin staan diverse vragen over de wensen en eisen van de inwoners en daarmee kan Libelnet de juiste provider keuze maken. Om de inwoners volledig te ontzorgen zal Libelnet de uitkomst bespreken en indien akkoord de aanmelding voltooien.

Het formulier is te vinden via: https://bit.ly/2mlPBn3

12 januari 2019

10 jaar geleden startte Harold Stemkens met zijn bedrijf Libelnet. Het begon allemaal bij BreeBronne in Maasbree, de plek waar Harold zijn afstudeerstage heeft afgerond. Diverse ICT vraagstukken kwamen aan bod en moesten verder ontwikkeld gaan worden. Dit gaf voldoende basis om Libelnet te starten en hiermee meerdere bedrijven te voorzien van deze oplossingen.

20 augustus 2019

Voor veel bedrijven is de website vaak de eerste indruk van klanten. De kans is groot dat uw klanten uw bedrijf online onderzoeken voordat ze binnenkomen. Daarom is het van belang dat u een professionele website heeft met een overtuigend en interactief webdesign.

Het belang van een website kan niet genoeg worden benadrukt. Maar als uw website onaantrekkelijk of niet gebruiksvriendelijk is, dan is er een grote mogelijkheid dat klanten uw website verlaten.

Uit een enquête van Business 2 Community blijkt zelfs dat 94% van de mensen verklaarde dat webdesign de belangrijkste reden is dat ze een website niet vertrouwen en daarmee wegklikken.

Een aantal eisen waaraan professioneel webdesign moet voldoen:

 • Eenvoudige navigatie - Het zou niet moeilijk moeten zijn voor bezoekers om te vinden waar naar ze zoeken op uw site zonder meerdere keren rond te klikken. Navigatiemenu’s en structuur moeten duidelijk en eenvoudig zijn, zodat bezoekers in een paar clicks kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Aantrekkelijk ontwerp - Uw site moet aantrekkelijk zijn, met kleuren en afbeeldingen die overeenkomen met uw identiteit. Een professionele site heeft een balans tussen aantrekkelijk ontwerp en inhoud die gemakkelijk te lezen en snel te laden is.
 • Nuttige inhoud - De inhoud op uw site moet informatief zijn en bezoekers helpen uw producten en diensten beter te begrijpen. Het moet ook de nadruk leggen op relevante zoekwoorden die uw klanten kunnen gebruiken om uw merk online te vinden.
 • Zoekmachineoptimalisatie - Uw sitestructuur en inhoud moeten beide worden geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Professioneel webdesign omvat SEO-services die ervoor zorgen dat klanten uw site online kunnen vinden.
 • Snelle laadtijden van de site - Als uw site niet binnen enkele seconden wordt geladen, kunnen bezoekers geneigd zijn om te vertrekken. Professioneel webdesign zorgt voor snelle laadtijden om de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Gemakkelijke conversie - Uw website moet het voor bezoekers gemakkelijk maken om te converteren. Met overtuigende call-to-actions naar bijv. formuliertjes, contactgegevens of met een snel en eenvoudig uitcheckproces.

Als u niet de middelen in huis heeft om een professionele website te ontwerpen en te ontwikkelen kunt u de hulp inschakelen van Libelnet.

05 november 2018

De roots van Libelnet komt voort uit de toeristische sector. Landelijk worden grote campings door Libelnet voorzien van de laatste functionaliteiten om de receptie verder te ontzorgen en de gasten te faciliteren met alle benodigde informatie. Dit doen we met een ontwikkelteam dat met name web-applicaties levert hetzij voor intern of extern gebruik. Afhankelijk van de vraag zijn we in staat om nieuwe functionaliteiten te leveren door systemen te koppelen of uit te breiden met nieuwe technieken om zodoende de campings van de laatste ontwikkelingen te voorzien. Denk hierbij aan een Mijn Omgeving voor de campinggast, een slagboomkoppeling voor automatische kentekenherkenning of het maken van een CampingApp.

08 maart 2019

Onderhoud van websites wordt regelmatig vergeleken met auto's. Om je auto goed te laten werken en schade te voorkomen ververs je regelmatig de olie of wordt de auto gekeurd. Deze kleine handelingen doe je om grotere schade te voorkomen.

Dit principe gaat ook op bij een website. Wanneer je regelmatig updates uitvoert blijft je website beveiligd en hou je de optimale werking. Doe je geen onderhoud en kwaadwillende vinden een weg in je website dan kunnen de problemen vele malen groter zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Zelf onderhouden
Zoals bij een auto kun je een aantal zaken zelf. Denk aan het vervangen van je ruitenwisser. Ook dit gaat op bij een website. Een aantal updates zijn al gedaan na een paar klikken!

Echter blijft het wel een risico. Wat doe je als je website daarna niet meer werkt? Updates gaan (helaas) regelmatig wel eens fout. Libelnet heeft de ervaring en kennis in huis om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat doet Libelnet aan onderhoud?

 • Dagelijks backups maken
  Zo kunnen we altijd de laatste versie van je website terugzetten
 • Updaten van de core van je website
  Een CMS (joomla, wordpress etc) brengt regelmatig updates / verbeteringen uit. Wij zorgen dat deze geïnstalleerd worden. Denk aan beveiligingsupdates, bug fixes e.d.
 • Updaten van alle extensies / thema
  Ook aan extensies (zoals een slideshow, fotogalerij, facebook weergave etc) en thema's wordt doorgewerkt. Wij zorgen ervoor dat je de laatste (werkbare) versies gebruikt.
 • Beveiligingsextensies installeren
  Binnen een CMS (joomla, wordpress) worden extensies ontwikkeld die je website veiliger maken. Deze kosten geld en installeren wij voor je.
 • Actieve monitoring van je website
  Wij houden je website actief in de gaten. Mocht om welke reden dan ook je website niet werken, dan zien wij dit, en lossen wij het probleem z.s.m. op en wordt je hierover geïnformeerd door ons.

Kortom
Met een onderhoudscontract bij Libelnet hoef je jezelf geen zorgen meer te maken om je website. Wij regelen dit voor je.

Ja, ik wil compleet ontzorgd worden

23 september 2018

Libelnet is met zijn ICT-diensten ongeacht de sector een partner voor de MKB in zijn regio. Libelnet levert standaard ICT-oplossingen voor bedrijven die net starten met onder andere digitale werkplekken, netwerken (vast & draadloos) en datasystemen (lokaal & web). Indien er geen tijd of kennis voor het beheer van het ICT landschap in huis is, dan nemen we dat graag uit handen.