fbpx
Wij staan vandaag tot 17:30 uur voor u klaar!

Het belang van het onderhouden van je website

In een CMS systeem als Joomla of WordPress

Onderhoud van websites wordt regelmatig vergeleken met auto's. Om je auto goed te laten werken en schade te voorkomen ververs je regelmatig de olie of wordt de auto gekeurd. Deze kleine handelingen doe je om grotere schade te voorkomen.

Dit principe gaat ook op bij een website. Wanneer je regelmatig updates uitvoert blijft je website beveiligd en hou je de optimale werking. Doe je geen onderhoud en kwaadwillende vinden een weg in je website dan kunnen de problemen vele malen groter zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Zelf onderhouden
Zoals bij een auto kun je een aantal zaken zelf. Denk aan het vervangen van je ruitenwisser. Ook dit gaat op bij een website. Een aantal updates zijn al gedaan na een paar klikken!

Echter blijft het wel een risico. Wat doe je als je website daarna niet meer werkt? Updates gaan (helaas) regelmatig wel eens fout. Libelnet heeft de ervaring en kennis in huis om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat doet Libelnet aan onderhoud?

 • Dagelijks backups maken
  Zo kunnen we altijd de laatste versie van je website terugzetten
 • Updaten van de core van je website
  Een CMS (joomla, wordpress etc) brengt regelmatig updates / verbeteringen uit. Wij zorgen dat deze geïnstalleerd worden. Denk aan beveiligingsupdates, bug fixes e.d.
 • Updaten van alle extensies / thema
  Ook aan extensies (zoals een slideshow, fotogalerij, facebook weergave etc) en thema's wordt doorgewerkt. Wij zorgen ervoor dat je de laatste (werkbare) versies gebruikt.
 • Beveiligingsextensies installeren
  Binnen een CMS (joomla, wordpress) worden extensies ontwikkeld die je website veiliger maken. Deze kosten geld en installeren wij voor je.
 • Actieve monitoring van je website
  Wij houden je website actief in de gaten. Mocht om welke reden dan ook je website niet werken, dan zien wij dit, en lossen wij het probleem z.s.m. op en wordt je hierover geïnformeerd door ons.

Kortom
Met een onderhoudscontract bij Libelnet hoef je jezelf geen zorgen meer te maken om je website. Wij regelen dit voor je.

Ja, ik wil compleet ontzorgd worden